Водопади в България

Вашият пътеводител за живописни кътчета в България!

Един от най-добрите туристически пътеводители със снимки и подробна информация за водопадите в България!


В книгата ще откриете:

 

 • 60-те най-красиви водопада в България;
 • Маршрути с подробно описание как се стига до тях;
 • GPS координати;
 • Интересни места и забележителности в близост до водопадите;
 • Още 40 по-малко известни водопади с кратка информация и GPS координати;
 • Данни за височина и най-подходящо време за посещение на водопадите;
 • Над 300 уникални снимки на български пейзажни фотографи;
 • Описание за степен на трудност и достъпност в района;
 • Голямата тайна на водопадите - разберете коя е тя?
 • Информация за екопътеки;
 • Как да снимаме водопади - практични съвети; 
 • Блиц интервюта с едни от най-добрите пейзажни фотографи в България!
 • Полезни интернет страници за туризъм и пейзажна фотография.
   

Разгледайте пътеводителя преди да поръчате:


Издател: Бико България, автор: Иво Николов
Категория: туристически фото пътеводител
Език: български
Брой страници: 248 страници, висококачествена хартия и цветен печат
Корица: мека
Размер: 16x23 см

 

БОНУС - Поръчайте до 09.06.2024 и ще получите:

 

 
   

УНИКАЛНА КАРТА СЪС 140 ЕКОПЪТЕКИ В БЪЛГАРИЯ 

Мащаб 1:540 000
Проверена с GPS
Размер - сгъната 12.3 х 22,5 см
Размер - разгъната 100 х 70 см

Съдържа:

140 туристически маршрути и екопътеки с кратко описание в цяла България.

 
Цена на книгата и доставка:


- 29.90 лв. + доставка със СПИДИ - 5 лв.
- При поръчка до 9 юни 2024 г. ще получите подарък "Карта 140 екопътеки"
- Пратката се доставя с куриери на СПИДИ до 2 работни дни след деня на поръчка.ФОРМА ЗА ПОРЪЧКА:

* Полетата са задължителни!

 

Цената е с включен ДДС. При нужда от допълнителна информация задавайте вашите въпроси на waterfallsbg@gmail.com или се свържете с нас на 0898 571 558


"Няма да излъжа ако кажа, че "Фото пътеводител на българските водопади" осмисли лятото ми. Трудът, времето, усилията, снимките и най-вече резултатът, който държа в ръцете си е великолепен. Иво, свършил си страхотна работа. Удоволствие е да притежаваш тази книга, която днес се прехвърля от ръка на ръка в редакцията на "ТЕМА". Явно приключенията ни тепърва започват..."

Елица Димова, редактор в списание "ТЕМА"

"Фотоалбумът ви е страхотен! Абсолютно великолепен. Направо се пристрастих към водопадите. Направо човек може да го ползва, като го разглежда, да се охлажда в някой горещ летен ден... Чудесна е идеята за съвети как се снима природа. Оформлението ви също е на европейско равнище, може да кандидатствате за награда в Асоциацията на българската книга."

Мила Вачева, р-л отдел "Култура", вестник 24 часа

"Здравей, Иво! Поздравления за книгата! Тя наистина е безценен пътеводител за хора като мен, които ходят по планините всяка свободна минута. Някои от описаните водопади съм гледала с възторг "на живо", но много от тях още не съм открила - твоята книга много ще ми помогне да се наслаждавам и на тяхната красота и величественост. Разглеждала съм сайта, който много ми харесва, но друго си е книгата - можеш да си я разлистваш и да я носиш със себе си винаги."

Вили Семерджиева, отдел "Култура" на в. ДУМА, гр. София

"Здравейте! Книгата ви е прекрасна!!! Моите най-най-искрени благодарности за положения труд да достигне до нас! Имах много очаквания, прочетох всички мнения и пак беше повече от това, което очаквах!

Гледам я откакто излезе и все не успявах да отделя пари. И сега беше на косъм дали да ги дам, но...сега мисля да я покажа и препоръчвам на колкото повече хора мога, защото си заслужава човек да я има в библиотеката си. А аз дори съм си я подвързала още днес и мисля всеки ден да е в колата, когато стане много изморено и напечено само си я отварям и съм в друг свят!

Благодаря ви още веднъж! Картата на 200 туристически обекта е чудесен подарък към нея! Прочетох, че водопадите са ви специално изживяване, но се надявам да си намерите ново и скоро да ни зарадвате с нов пътеводител из България! Поздравления за вас и целия екип"

Борислава Василева, Пловдив

"Здравейте, искам да Ви благодаря за великолепната книга. Много ми хареса и за напред ще Ви помоля,ако издавате някаква книга моля осведомете ме. Благодаря Ви!"

Звезделина Стоянова, Варна

"Здравейте, получих книгата - тя е разкошна! Всеки един човек трябва да има такова нещо в дома си! Препоръчвам на хората, които все още се чудят дали да си я поръчат - направете го, няма да съжалявате. Една голяма и интересна информация за красотата на българските водопади! Браво на автора за идеята и осъществяването и!"

Камелия Джуджевa, гр. Съединение

"Здравейте, Получих книгата, за която имах големи очаквания. Но пак се изненадах, откривайки много повече от очакваното. Благодаря! Вече 10-тина години обикаляме със съпругата ми страната в издирване на природни и исторически чудеса. Естествено водопадите са сред любимите."

Виктор Кузманов, гр. Смилян
 
"Здравей отново, Иво. Благодаря за книгата, с доставката всичко беше ок. Очакванията ми са напълно оправдани, снимките са много сполучливи, добри и особено красиви, а начинът, по който даваш информацията, много ми допада :) Все едно обясняваш на някой, който всеки момент тръгва и буквално донаглася раницата си, как и откъде да мине и какво да види :)
Благодаря и успех."
 
Яна Георгиева, Велико Търново  
                      
"Здравейте гж-н Николов,получих книгата ,страхотна е ! Благодаря за експресната доставка. Надявам се в най скоро време да се възползвам!"

Иванка Тренева, София 

"Здравейте,

Получих книгата. Просто нямам думи, с които да я опиша. От 3 часа я разглеждам и съм като хипнотизирана от снимките в нея - уникални! Описанието изобщо не отстъпва на снимките - много добре е обяснено. На някои описания направо си представях, че и аз вървя покрай рекичката, за да стигна неповторим водопад.

Много съм доволна и от главата със съвети за получаването на неповторими снимки. Понеже съм любител фотограф (снимам за удоволствие и да имам запазени спомени от места, на които съм ходила и се разхождам с една "сапунерка", че е компактна и лекичка, но със сравнително добри характеристики) и някои тънкости естествено не са ми ясни. Но при тези обяснения и особено при снимките в книгата (с ефекта "УАУ!!!") вече сериозно почвам да се замислям дали да не си купя и професионален фотоапарат, естествено освен "сапунерката", че да мога да правя или по точно да се помъча да направя поне на половина толкова красиви снимки.

Много се радвам, че има такава книга и вече да е част от моята библиотека. Естествено и едно от първите неща, които ще са в колата като тръгна на някъде. Напълно подкрепям мнението, че е чудесна за подарък за човек, който обича да обикаля и цени красотата на природата. Горещо я препоръчвам на всички, наистина е невероятна!

С пожелание за още много посещения на водопадите и не само на тях, в България има още много прекрасни гледки, които си заслужават да се видят. Времето да е със Вас и да няма контузии по време на преходите."

инж. Любка Каменова, Бургас

"Получих книгата. Изключително съм благодарна за прекрасния Дар, който стои в ръцете ми. Пътеводителят не само разкрива голяма част от природните красоти на България, но и вдъхновява за нови предизвикателства; Предизвикателства, към самия теб, към твоето по-голямо вътрешно Аз, което вечно търси, преоткрива се и се развива, изживявайки нови и нови емоции! Адмирации за чудесния труд! БЛАГОДАРЯ!"
Диляна Давидова, Пловдив
 
"Здравейте! Днес получих книгата ви и тя напълно оправда моите очаквания. Искам да ви изкажа специални благодарности за красиво подбраните фотографии и информация. Надявам се да ми е помощник в организирането на вълнуващи и незабравими преживявания. Лек и успешен ден! "

Ивелина Стоянова, гр. Якоруда

"Здравейте ! Искам да изкажа искреното си възхищение от Вашата книга и уважението към труда, който сте положили, за да можем да я държим, ние, обикновените читатели или страстни туристи, в ръцете си. Със сигурност, много други хора също са Ви безкрайно благодарни и признателни.  Продължавайте да ни радвате!"

Доника Николова, Стара Загора

"Г-н Николов, генерирал си в тази книга-фотоалбум и пътеводител, много от красотите на нашата природа. Твоите съмишленици-фотографи са помогнали изключително много за представянето на българските водопади. Книгата ти е с отлично качество! Като дългогодишен високопланински турист ще ти представя продукта на много мои познати и приятели, също туристи и любители фотографи.Поздравления за положения ти труд и съм наистина зарадван след като отворих пакета - пратка!"
 
Д-р Стефан Недялков, Пазарджик

"Здравейте, получих книгата и карата. Благодая за бързата и коректна доставка. Снимките са уникални. Част от водопадите сме видяли на живо, предстои да посетим и останалите. Информацията, която ще получим от книгата много би ни помогнала при екскурзиите ни. Благодаря и Ви желая хубав ден и  нови идеи за популяризиране на прекрасните природни забележителности на нашата Родина."

Емилия Иванова, София

"Здравейте г-н Николов, днес получих поръчаната книга и Ви поздравявам за прекрасното издание. Невероятен пътеводител сте направили Вие и Вашите приятели, за което Ви благодаря. Снимките са наистина много красиви и атрактивни. Благодаря Ви и за напътствията как да се правят качествени снимки. Пожелавам Ви още много успехи на целия колектив сътворил това единствено издание за красивите водопади в България!"

Светослава Узунян, София

"Здравейте! Искрено Ви поздравявам за идеята да създадете книга за българските водопади и най-вече за волята да я реализирате! Много хора имат добри идеи, но малцина успяват да ги доведат до нещо реално, красиво и полезно, каквато е вашата книга. Продължавайте в същия дух и ентусиазъм! Имате почитатели и поддръжници."

Милен Ангелов, София

"Благодаря, наистина сърдечно, за прекрасното издание, за това което съдържа тази книга и дано успея наживо да се възползвам от подробното описание!" Живи и здрави бъдете!

Мая Георгиева, София

"Здравейте днес получих книгата която ми изпратихте и искам да ви благодаря за което страхотна е продължавайте така и за напред!!!"

Мариан Стоилов, с.Йоаким Груево

"Привет,Закупих книгата Ви "Фото пътеводител на българските водопади" и съм възхитен от огромния труд,който сте положили! Благодаря!!! Желая здраве,късмет и много успех в личен и професионален план на целия екип!"

Красимир Симеонов, София

"Здравейте, получих книгата и просто мога да кажа: Прекрасна е! Поздравления за успешния труд и дано повече хора успеят да се докоснат до красотите, които сте разкрили. С пожелания за още бъдещи творчески вдъхновения."

Силвия Симеонова, София

"Благодаря за хубавата книга, която сте направили с природните красоти на България! Можете да помислите и за издание на английски език, за да могат и чужденците да им се порадват и да ги посетят. Поздрави от Свищов!"

Тодор Аразов, гр. Свищов

"Здравейте! Благодаря за доставката на книгата. Поздравления за чудесното издание. Изключително приятно четиво за любителите на туризма и красивите гледки."

Нели Ненкова, София

"Здравейте,Получих книгата и картата на туристическите обекти навреме и без проблеми. Книгата е наистина страхотна. Снимките, информацията, всичко изглежда направено с много желание и професионализъм. Картата също ще ни бъде много полезна :)
Благодаря и много успехи!"

Мирослава Панайотова, София

"Една прекрасна книга, която е още едно доказателство за уникалната ни природа. Полезен наръчник за всеки пътешественик! Благодаря ви за възможността да се докоснем до тези прекрасни кътчета на България!!!"

Ралица Сенкова, София

"Поздравления за автора -Иво Николов! В интерес на истината не очаквах  да е толкова интересна  книгата.. Има много полезна и любопитна съпътсваща информация за водопадите.."

Билгин Асанов, село Борино, Родопи

"Благодаря за хубавата книга, създадена от вас и сътрудниците ви. Вчера я получих и до вечерта я прочетох.Очарована съм от илюстрациите и от начина, по който е поднесена информацията за водопадите. Вече съм сигурна ,че повечето от илюстрациите ще ги видя на живо.Още веднъж ви благодаря за удоволствието, което дарявате на нас читателите."
 
д-р В.Патеркова, Пловдив

"Впечетлен съм! Блестящ резултат на един екип. България има нужда точно от хора като Вас! Дано успеем да съхраним тази крсота и за нашите деца! С най-добри пожелания!"

Дмитрий Събев, Варна

"Здравейте, Вчера получих пътеводителя на българските водопади. Много благодаря за експресната и коректна доставка. Книгата е прекрасна. Поздравления за идеята да публикувате и допълнителна информация за близки до водопадите забележителности.
Посетила съм някои от водопадите, правя любителски снимки и се възхищавам на публикуваните в книгата уникални снимки. Благодарение на пътеводителя вече имам
идея за всяка събота и неделя къде да отидем със семейството ми и приятелите ни."

Диана Костадинова, София

"Здравейте, Иво Николов! Поздравления за прекрасната книга и уникалните снимки. Благодаря на Вас и екипа Ви, за удоволствието, което ми доставихте с нея. Веднага направих втора поръчка, за да зарадвам мои приятели с тази красота. Успех в бъдещите Ви планове!"

Емилия Георгиева, София
 
"Здравейте, Получих книгата днес. Благодаря! На първо място много добро впечатление ми направи доброто качество на целия материал. Дори бих платил повече за твърди корици. Книгата го заслужава. Майсторските снимки и наистина полезната и сбита информация я правят автоматично една от любимите ми книги и със сигурност ще бъде една от най-често отваряните.

Съветите за снимане, интервютата с фотографи, сайтовете за пейзажна фотография и туризъм в България са чудесни допълнения, както и информацията за лечебната сила на водопадите и изключително важната информация за безопасност. Още веднъж благодаря за книгата, както и за подаръка към нея - Картата на 200 туристически обекта в България."
 
Димитър Далев, гр. София
 
"Здравейте, Току що получих книгата и мога да Ви кажа, че останах приятно изненадана!
В книгата има прекрасни фотографии и много полезна информация, как да открием тези уникални кътчета в България. За сетен път се убеждавам каква прекрасна природа имаме,
но за съжаление много малко хора я ценим. Благодаря Ви за труда, който сте положили за да създадете този пътеводител, който да ни отведе до неповторимите кътчета в нашата Родина!"

Лазарина Божинова, София

"Здравей, Иво! Книгата е страхотна, дава невероятни идеи за разходка и почивка сред природата. Благодаря и на Вас, и на хората, които ми я подариха, беше и е чудесен подарък. Надявам се да достигне до ръцете и домовете на колкото може повече българи, защото страната ни е красива и крие приказни кътчета, които вълшебници като Вас откриват и популяризират, а това е страхотно :) Поздравления и успех!"

Светлана Дачкова, Варна
 
"Мило момче, На 62 г. съм, обичам водата и водопадите, въобще природта. Книгата ти е прекрасна! Ще се постараем със съпруга ми, живот и здраве, да посетим колкото се може повече  от водопадите. Вече сме видяли Сливодолското, Райското, Карловското, Полска Скакавица, Рилска Скакавица, Дяволското гърло в Триград. Има и други, в момента не се сещам. Днес получих и 3-те си книги, за мен и семействата на децата ми.  Поръчах си още 3 бр. за подаръци на приятели, които знам, че обичат природата. Успешни книги занапред!"

Данка Костова, гр. Пловдив
 
"Здравейте Иво Николов. Поздравления за най-прекрасната книга, която сте направили! По професия съм учител, но думите не ми достигат да изкажа радостта си от вида и съдържанието!"

Величка Димитрова, София

"Здравейте! Пиша Ви за да благодаря, получих книгата, разгледах я, поздравления! Това е труд, който мислено пренася читателя при всяка една от тези красиви природни забележителности и го кара да мечтае час по-скоро да ги посети! Благодаря Ви!
Пожелавам Ви много успехи!"

Огняна Соколова, София

"Благодаря ви-получих книгата и ви поздравявам-хареса ми на първо виждане,скоро започвам подробно да я чета и разглеждам-трудът ви е огромен,но си струва! Поздравления!"

А.Христова, София

"Прекрасен фотоалбум и истински пътеводител! Всичко е направено по най-добър начин. Радостна съм, че мога да го държа и прелиствам в ръцете си безброй пъти! Много съм благодарна за този извор на идеи за животворни пътешествия и откровения с живата Природа!"

Мария Андреева, София

"Получих Вашата книга. Благодаря за експедитивността...Аз съм била на 1/3 от тези водопади, но сега с интерес ще отида до онази - непозната част...Книгата изглежда страхотно. С радост ще я проуча...Пожелавам Ви още повече провокации..."

Арсения Иванова, София

"Здравейте,Благодаря Ви за коректно изпълнената доставка на книгата. Получих я в уговореният ден. Впечатлена съм от съдържанието й! Част от информацията в нея за водопадите, беше много полезна за нашата разходка по време на кратката ни ваканция . Информацията е изключително точна. Благодаря Ви! С пожелание за подготовка и предлагане на други книги с подобно съдържание!"

М.Тодорова, Ямбол

"Здравейте, днес получих книгата ! Първите ми впечатления са чудесни ! Страхотни снимки и добри описания ! Чакам с нетърпение да свърша работа за да започна да гледам и да обикалям по местата ! Поздравления за труда!"

Христо Атанасов, София

"Здравейте, господин Николов! Току-що получих книгата и не мога да Ви опиша колко приятно бях изненадана, когато отворих плика. Едно е да видиш част от това прекрасно издание на екрана на компютъра, а съвсем друго е чувството да държиш това богатство в ръцете си. Поздравления! Прекрасно издание, страхотно и стилно изработено! Благодаря Ви и успех в новите начинания!"

Елица Терзийска, София

"Уважаеми г-н Николов, Благодаря Ви за интересната книга. Получих я днес и нямах търпение да я разгледам. Мога да кажа, че съм много приятно изненадана, оказа се много по-добра отколкото очаквах. Гарантирам Ви, че ще накарате много хора да се обърнат към природата и да посетят тези забележителни водни феномени. Благородно Ви завиждам за "стотиците разходки" които сте направили до тези природни забележителности. Отскоро съм любител планинар и се надявам да имам възможността да посетя по-голяма част от водопадите показани във Вашата книга. Благодаря Ви, че ви има.Пожелавам Ви здраве и още творчески успехи на Вас и екипа сътворил тази интересна книга."

Вера Кръстева, София

"Здравейте!Искам да Ви поздравя за прекрасната книга!Миналата седмица си я поръчах по интернет и много съм доволна от покупката си!Показах я на приятели и колеги, които също много я харесаха!Аз и моето семейство много обичаме да ходим из България, защото тя има прекрасна природа и особено харесваме водопади.Когато разглеждах книгата забелязах, че на много от местата сме ходили, но не сме знаели, че там има водопад, а сме били толкова близо!Така че вашата книга ще ни бъде много полезна при следващите ни екскурзии!
Пожелавам Ви много творчески успехи и да създавате още много такива хубави и полезни книги!"

Мери Стоева, Варна

"Книгата е прекрасна!!! Вече посетих два от водопадите, описанията са точни, а снимките разкриват красота и привличат към пътешествия!!! Поздравявам Ви и желая успехи във всички аспекти на живота!"

Жулиета Тодорова, Русе

"Здравейте, Иво Николов! Поръчах си книгата "Фото пътеводител на българските водопади" и съм очарована от нея. Прекрасна е! Красива и създадена с много любов и внимание към всеки детайл. БЛАГОДАРЯ ВИ! Вложили сте много труд, но си е струвало. Пожелавам ви цялата тази положителна енергия, изпратена към читателите, стократно да се връща към вас и да ви вдъхновява за нови начинания. А аз вече имам планове за почивните си дни месеци напред. :) Книгата пристигна веднага, с подарък карта и отстъпка. Изненада ме толкова приятно! Удоволствие е да се работи с вас!"

Калинка Бъчварова, София

"Здравейте г-н Николов! Благодаря, за хубавата книга и чудните красоти които разкривате с Вашата книга. Така доста хора ще се докоснат до необятните красоти на нашата Родина. Макар и от книга но все е нещо красиво което е направено за нашата мила Родина. Аз съм човек който обожава планината, реките и езерата в планините. Макар и човек който живее във Варна , обожавам и бързо се възстановявам в чудните планини които имаме. Страната ни е природно надарена с много хубави места. Остава само ние хората да ги оценим по достойнство. Искам да Ви пожелая много здраве, и още подобни книги."

Тодорка Димитрова, с. Езерово

"Здравей, Иво! Купих си книгата още с излизането й и от тогава тя ми е неразделен спътник както в пътешествията, така и само в мечтите :)

Тъй като питаш какви са впечатленията от книгата, то:
- това е прекрасен подарък - всеки може да намери нещо за себе си в нея;
- независимо, че има сайт, книгата е изключително полезна с всичките си информационни секции по време на пътуване;
- дава безброй идеи за близки и далечни пътувания, както и много ценни съвети.

Всъщност, като реша да ходя някъде, а го правя често често (всяка седмица), първо преглеждам книгата и търся дали няма нещо в района :). Ще следя с голямо внимание развитието на проекта ти и обогатяването на книгата и сайта :)

Продължавай да правиш такива прекрасни неща :) Желая ти все повече съмишленици и много вдъхновение :)"

Галя Георгиева, София

"Здравейте г-н Николов! Благодаря ви за прекрасната възможност да се докосна до тази не много позната прекрасна страна на нашата уникална българска природа. Миналата седмица поръчах книгата "Водопадите в България". Освен че е изключително полезно четиво за всички желаещи да се насладят на българската природа, това е една уникална книга, която разтъпква сърцето, вярвам, на всеки българин. Желая ви успех и очакваме следващите книги!"

Доротея Луканова, София

"Здравей Иво,  вчера получих книгата, искам само да ти кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ! И за картата също благодаря много! Вече започнах да планирам къде да отида при следващата отпуска. Страхотна книга,  възхитена съм! Всичко най-хубаво на тебе и целия екип!"
 
Нели Драмалиева, Швеция

"Здравей Иво, много ти благодаря за подаръка - карта - който си ми изпратил :) Книгата ти е прекрасна! Личи си колко много труд и старание са вложени по реализацията и, а аз дълбоко уважавам тези неща! Приеми най-искрените ми адмирации за труда и отличният резултат! Продължавай да си такъв перфекционист - и бъди убеден, че това винаги ще се оценява от тези хора, които имат значение! Благодарности и сърдечни поздрави!"

Силвия Стефанова, Русе
 
"Здравейте, днес получих пътеводителя.Уникален е! Това е книга, която задължително трябва да присъства във всеки български дом, да сме горди каква прекрасна природа имаме! Поздравления !!! Благодаря на целия екип за положения труд, снимките са невероятни, а информацията - много полезна и изчерпателна. Щастлива съм, че притежавам тази книга. Благодаря Ви и за картата, която също е много полезна. Вече започнах да правя планове, къде да отидем през следващите почивни дни. Желая Ви много успехи!"

Светла Иванова, София

"Преди повече от месец поръчах и много бързо получих Вашата книга. Очарована съм! Благодаря много за изключително красивите снимки и ценната информация,която получих о нея! По време на отпуската си тази година, благодарение на информацията от книгата посетихме, аз и моето семейсто общо 5 от обектите описани в нея."

Маргарита Тодорова, Ямбол

Уважаеми господин Николов, преди няколко минути получих Вашата невероятна книга за водопадите в България и не мога да изкажа възторга си! Много съм Ви благодарен! Забележителна и неповторима книга! Горещо я препоръчвам на всички любители на природата!

Димитър Димитров, София

Здравейте, днес получих книгата ви и да си призная надмина всичките ми очаквания - невероятна е!
Дъщеря ми е очарована, гледа книгата и картата и чертае маршрути. Благодаря Ви!

Снежанка Алексиева, Берковица

Благодарим за коректността! Получихме книгата и картата своевременно.
В придружителното писмо ни благодарите за доверието. Ние ви благодарим! Книгата е чудесна и това, че с толкова любов и вдъхновение сте работили с приятелите ви си личи. Личи си, че цените българските водни феномени. Вие ни предоставихте не само информация, но и мотивация да посетим тези места. Нека, обаче, всеки, който го направи, да остави всичко във вида, който виждаме от прекрасните фотографии! Бъдете живи и здрави!

сем. Карови, София

Г-н Николов, получих Вашата  книга, много благодаря. Поздравявам Ви за идеята да създадете такава уникална, великолепна книга, по която е положен много, много труд, но който се оказва изключително ползотворен за нас консуматорите. Печатът също е  много качествен. Пожелавам Ви успешно творчество  и да запълвате и с други идеи празните ниши.


Отзиви от читателите:

водопади в българия

"Здравейте, току що получих Вашата книга. Не мога да Ви опиша колко ме зарадва тя. Изключително интересна, с прекрасни снимки и любопитна информация за закътани красиви български местенца. Нямам търпение да започна да обикалям и да ги разгледам всичките :) Изключително ме зарадвахте и с туристическата карта, която получих като подарък! Благодаря Ви много и Ви поздравявам за постигнатите резултати! Със сигурност това ще е прекрасен подарък за близки и приятели. Успех занапред!"

Мариела Цекова, София

"Здравейте, преди няколко дни получих пътеводителя на българските водопади. Искам да изкажи своите благодарности и адмирации към тази книга, която е уникална по рода си за българския пазар. Изключително качествен печат, а за самте фотографии е излишно да се коментира. Като човек, който се занимава с фотография, тази книга е едно истинско вдъхновение, полезно ръководство и пътеводител. Благодаря за удоволствието и успех с всички по-нататъшни проекти."

Ангел Ангелов, София

"Получих книжката, не можете да си представите колко съм щастлива и колко много благодаря за това кочто сте създали ..Уникална е! Миналата неделя посетих с цялото семейство Сливодолско падало ,а другата неделя се отправяме към Устински водопад . Следваме книжката като започваме с най близките до нас. Благодарим от сърце . Бъдете живи и здрави и правете само такива хубави неща !!!"

сем. Ботеви, Пловдив

"Привет! За качеството на книгата  говори дори самото отношение към нея , още от опаковката си личеше внимание , интелигентност и любов към свършената работа. Очарован съм - моля при бъдещи издания на подобна тема ме считайте за сигурен клиент!" информирате."

Красимир Костадинов, Добрич


Здравейте, Благодаря за чудесната книга, идеята за създаването й е прекрасна! Определено са вложени много труд и любов. Вече много по-лесно ще можем да организираме и планираме пътуванията си и разходките в планината, набелязали сме следващите маршрути. След като разгледахме книгата, се оказа, че много пъти сме били в близост до някои от тези невероятни водопади, но не сме знаели за тях. В други страници откриваме допълнителни интересни сведения за места, които сме посещавали. Хубаво е, че има много допълнителни материали. Наистина невероятна книга! С пожелания за чудесно лято и успехи!"

Ивелина Чакърова, Русе

"Здравейте Иво Николов! Току що получихме Вашата книга. Наистина заслужаващо внимание и трудоемко начинание, но правено с много любов. Поздравяваме Ви.Продължаваме да посещаваме тези светилища на природата - водопадите, за които ни вдъхновихте преди повече от година. Сърдечно благодаря!"
 
Цветанка Еленкова, София
 
"Здравейте, страхотна книга! Получих своето копие на "Фото пътеводител на българските водопади" преди десетина дни и много се радвам, че има такава книга в и за България. Много добре замислена и изпълнена! От няколко години имам желание и намерение да обиколя повече такива места. Моите поздравления за страхотния резултат и адмирации за труда и желанието на всички допринесли за създаването й."

Любо Василев, София

"Здравейте! Много Ви благодаря, че толкова бързо получих и втората поръчана книга.През февруари беше за мен, а сега - за подарък. Информацията в нея е точна и изчерпателна, а снимките са великолепни. Идеята Ви да включите кратки интервюта с авторите на снимките е чудесна. Дори ''фотограф'' като мен, ''щракащ'' с апаратчето си за собствено удоволствие научи полезни неща относно техниката на снимане. Още веднъж Ви благодаря и Ви пожелавам успех,защото съм сигурна,че няма да спрете до тук."

Юлия Халачева

"Здравейте! Поздравявам ви за изключителната книга! Това е единствен по рода си фотопътеводител, за създаването на който наистина е положен много труд. Благодаря ви за оригиналната идея! Красиво малко бижу!"

Виолета Караколева, София

"Здравейте! Благодаря за книгата, наистина е разкошна, а картата е добро допълнение!Ще ги ползавам по предназначение, само да се раззелени още малко."

Асен Станев, София

 

Кирил Кайтазов, Костенец

"Здравейте, г-н Николов! Вчера получих фото-пътеводителя и го разгледах "на един дъх". Поздравления за ентусиазма, положените усилия и прекрасния резултат!Всички фотографии са вдъхновяващи, текстовата информация е полезна, а оформлението - естетично и практично."

Иглика Игнатова, Варна

"Здравейте,
Получих книгата ви! Очаровани сме от информацията и фотосите в нея!Благодарим ви за чудесния начин на представяне на красотите на нашата родина!Пожелаваме ви успех и в следващи ваши подобни начинания!"

Радка Дърмонска, Пловдив

"Здравейте, днес получих Вашата книга и бих искала да Ви кажа, че съм очарована! Невероятна е :) Надявам се в най-скоро време да ни изненадате с второ издание :) :)."

Радостина Дочева, София

Илия Драганов, Карлово

"Здравейте! Получих хубавата книга и Ви благодаря! Поздравления за огромния труд! Надявам се и в бъдеще да радвате почитателите на природата с подобни издания."
 
Мария Колева, София

"Здравейте! Получихме книгата ви. Очаровани сме от качеството, богатото и изчерпателно съдържание, страхотните снимки. Обожаваме да пътуваме из България и книгата ви ще ни бъде един прекрасен пътеводител. Ще я представим  на всичките си познати и колеги , някои от който проявиха интерес към нея. Благодарим ви!"

Илко Маринов, Варна

"Здравейте, искам да Ви поздравя за книгата! При всеки удобен случай я взимам в ръце и се наслаждавам да фотосите в нея (тъй като съм ценител на качествените снимки, а и любител фотограф). Освен това тя, съдържа и много информация. Председател съм на Клуба на жените активни туристки "Планинарка" към ТД "Пирин" гр. Разлог. Книгата ще ни бъде полезна при организиране на нови мероприятия."

Стaнислава Тулилова, Разлог

Силвия Иванова, София

"Здравейте, книгата е много интересна и полезна за хора обичащи разходките из природата. Снимките са уникални. Много ми хареса, че има точно описание на местата, където се намират водопадите.Така  всеки може лесно да стигне до тях, защото на доста места маркировката и указателните табели липсват или са в окаяно положение."

Миглена Пенева Търговище

"Книгата ви е уникална! Благодаря ви! Горещо препоръчвам на всеки!

Моника Пеева, Варна

"Това е една от най-хубавите книги за природа, които съм чела някога. Препоръчвам я на всеки Българин, който обича природата!"

Цветанка Милушева, Русе

"Невероятна книга! Не знаех, че в България има толкова красиви места"

Петър Павлов, София

"Страхотна книга. Силно съм впечатлен от прекрасните снимки и информацията за местата"

Иван Александров, София

"Получих двете книги днес. Изключително съм впечатлена от изданието - като идея, съдържание, снимки, оформление и изпълнение."

Таня Иванова, София

"Днес получих книгата.Според мен всеки трябва да я има,много е полезна и красиво направена! Пожелавам на всички да посетят тези местности"

Марина Кирилова Ломлиева, София

"Здравейте, пътешественици! Вчера получих книгата. Прелистих я веднъж, прочетох предговора. Направи ми много хубаво впечатление като цяло. Дадох си сметка, че е хвърлен много труд и с много любов е събирана информацията, включена в нея. Снимките са чудесни. Полезността на пътеводителя няма да коментирам, бях предварително убедена в нея - затова го поръчах. С нетърпение очаквам да тръгна по стъпките на фотографите и да усетя техните трепети от приключението да се снимат водопади. Успех на всички, които обичат да преоткриват през обектива красотата на природата!"

Инес Колева, София

"Здравейте, получих 2 броя от книгата и съм възхитена!Поздравления за автора. Труд и любов, за да събере информация,фотоси  и да породи мечти, за да се види тази красота!"

Румяна Николова

"Вчера си получих книжката - страхотна е! много красиви снимки и идеи за разходки! успех!"

Красимира Маринова, София

"Честито Иво, много съм доволен от изданието!"

Мирослав Петров, София

"Още веднъж поздрав за невероятната творба! Сега остана да грабваме пътеводителя и ..., може да се засечем на някой водопад, нали?"

Станка Желева, Бургас

"Книгата е прекрасна поздравления!"

Никола Миланов, София

"Днес получих книгата. Чудесна е! Благодаря Ви за страхотния пътеводител и коректното отношение."

Ина Ламбрева, София

"Страхотна е! Благодаря от мое име и от името на децата, че си си направил този огромен труд, за да я издадеш."

Николай Дюлгеров, София

"Много благодаря за великолепната книга!Ще бъда щастлива да видя поне някои от тези приказни кътчета от красивата ни страна..Желая Ви здраве и успех!"

Юлия Халачева

"Здравейте! Книгата е много хубава, благодаря Ви много!"

Ана Наумова, София

"Днес я получих и нямах търпение да я разгледам. След 3 часа разгръщане, четене, гледане и наслаждаване на уникалните гледки запечатани от автора просто не се стърпях да изразя мнението си публично. Книгата е УНИКАЛНА по рода си и много ме радва. Ценното в нея е че се показва простичко кога и къде трябва да се иде за да се заснемат подобни ако не и по-красиви кадри."

Николай Николов, София

"Според мен книгата ”Фото пътеводител на българските водопади” се получи един отличен пътеводител, от който наистина имахме нужда. Авторът се е постарал абсолютно точно и с най-малка подробност да предостави всичко необходимо, един турист да стигне до определен водопад. Описал е всички неща, които всеки взема под внимание като тръгва на разходка. Книгата е уникална, вдъхновяваща, кара те да стягаш раницата на момента."

Таня Митева, Димитровград

"Dnes poluchih knigata. Mnogo dobre svarshena rabota. Namiram ya bezkraino polezna i mnogo dobre izrabotena. Veche pravia planove za letnia tur. Ochakvam badeshti izdania. Blagodaria za spodelenite saveti, za interesnite utochnenia i za strasta s koiato e napraveno vsichko. Kogato niakoi si obicha rabotata si lichi."

Kali Rad

"Всичко е ОК.Благодаря Ви.Така е както си я представях – приказка.
Желая успех, здраве и късмет."

Огнян Попов, София

"Благодарим за книгата. Много е интересна и с удоволствие ще се възползваме от указанията.Успех."

Румен и Блага Пейчеви, Пловдив

"Здравей,
Благодаря за бързата доставка!Както и очаквах книгата е страхотна, довечера ще си я разгледам подробно!Идеята да съберете информацията и снимките на едно място е просто чудесна!"

Катя Николова, Варна

"Книгата е страхотна, Иво! Много красота и полезна информация. Вече си избрах първите пролетни разходки с децата"

Лилия Павлова, София

"Здравейте!Току-що получих книгата - страхотна е! Съдържанието (текст и снимки) е както очаквах - на добро ниво (имайки предвид отличните впечатления от сайта), но оформлението на книгата бе това, което ме изненада - пълен професионализъм. Поздравления и на издателството!Доставката бе изключителна бърза също!Поздрави и с пожелания за много успехи!"

Койчо Койчев, Варна 

"Благодаря за прекрасната книга!"

Жана Иванова, пловдив 

"Невероятно удоволствие е да разгръщаш книгата страница по страница! Така добре си описал всичко, че съм готова веднага да тръгна! Книгата ти е подарък за всеки читател, да знаеш! Личи си колко много любов си вложил при създаването й! И много добре си написал, че е подходяща за подаряване. Тя е едно бижу, което трябва да се притежава!"

Станка Желева, Бургас

"Здравейте г-н Николов,
Благодаря за чудесната книга. Няма как да останеш равнодушен към тези красоти и много полезния начин, по който сте ги описал. А картата на туристическите обекти е още един бонус, за който благодаря."

Ина Антонова, София

"Привет,книгата е ПРЕКРАСНА!Ако имаше и превод на английски език, бих си взел 3-4 бройки за колеги и приятели чужденци. Помислете за превод!"

Д-р Чавдар Стоянов, МБАЛ "НАДЕЖДА" 

"Благодаря ти Иво,
Книгата ти е оригинална като идея и изпълнение.Разлиствайки я изпитах гордост, че живея в страна с такава уникална и разнообразна природа.Обичам  природата и фотографията и мисля, че трябва да се изучава в училище като задължителен предмет. За да могат децата от малки да се научат да забелязват красотата и цветовете на природата, да я опознаят, да я обичат, ценят и пазят.Може би тогава ще стоят по-малко пред компютрите, а повече сред природата, ще бъдат по-хармонични ,по-духовни  и по- щастливи.
Пожелавам ти успех, да ни зарадваш с нова книга."

Eлена Калинкова, Бургас

Hi again Ivo! I had very little information about waterfalls in Bulgaria til now. I own a 30-year-old book called Prirodni krasoti v Bulgaria where one chapter is dedicated to waterfalls. Your book increased my knowledge very high. 

There are only few countries from the formerly East block where books about waterfalls were released - only one in the Czech Republic, two titles in Slovenia a now your book. I own about 150 books on waterfalls and gorges, some are better, some are poor. Your book belongs to the better part of my collection. Really beautiful photographs are its strong side, very good print too. It has all what visitors need to find and enjoy waterfalls in Bulgaria. Your book is beautiful (many american books are far behind your one), I like it very much and it has my highest recommendation. Best regards.

Ľuboš Juráček, Slovak Republic

"Здравейте Г-Николов,
Благодаря за книгата,получих я заедно с подаръка-пътеводител,много съм впечaтлена от фотографиие и оформлението,и от полезната информация !
Поздрави!"

Елка Манова ,Костинброд

"Здравейте, благодаря за бързата доставка! Изданието Ви е чудесно, поздравления за огромния Ви труд и за радостта, която доставяте на всичките си читатели! Ще се възползваме максимално от пътеводителя, защото цялото ни семейство сме природолюбители."

Росица Бързакова, Пловдив

"Благодаря за прекрасната книга, Иво! Дори и само когато я разглеждам, ми действа изключително вдъхновяващо и зареждащо :) Поздравления за професионалните снимки и полезната информация!!! Вече с нетърпение очаквам продължението. Успех!"

Даниела Русева, София

"Всичко е наред. Поздравления за чудесната книга!
Много, много благодаря! Поздрави."

Людмила Джаджева, София

"Благодаря Ви за книгата! Получих моята и направих втора поръчка за подарък! Трудът Ви е уникален!"

Ирена Петкова, София

"Здравейте! Поздравления за прекрасната книга. Уникални снимки, подробна информация за водопадите. Цялото ни семейство много хареса книгата, разгледахме я с голям интерес. Това е един много ценен пътеводител, който много ще ни помогне."

сем. Захариеви

"Господин Николов, Благодаря Ви за коректността. Получих книгата Ви и с голям интерес и трепет започвам да я чета. Убедена съм, че ще добера като начало поне до няколко водопада. Аз съм само на 73 години и имам мноооого време.  Високо оценявам положения от Вас труд и Ви пожелавам успех!"

Йорданка Мирчева Дакева, Варна

"Здравейте! Благодаря Ви за труда който сте положили за създаването на тази уникална книга с фотоси и допълнителна информация! Пожелавам Ви успех и се надявам да създадете още много уникални творения като настоящото, които освен практическа полза за читателя ще допринесат за възраждане на националната ни гордост, от която имаме нужда в този труден период за нашето оцеляване! Пожелавам Ви лична удовлетвореност от създаването на книга за българските водопади!"

Мариана Басарова, Варна

"Книгата е великолепна и позволява да се запознаем с красотата на българските водопади, дори без да ги посетим.Снимковият материал се отличава с високите си художествени качества и естетическо въздействие. Пожелавам ви успех в популяризирането на уникалната българска природа! Благодаря Ви за акуратността по изпращането!"

Куман Кунчев, София

"Здравейте, Получих книгата, благодарности за което. Тя наистина е невероятна и надмина очакванията ми!"

Роси Сарандалиева, София

"Здравейте, благодаря за ,Ви за книгата.Направили сте нещо уникално.Дано имате още подобни идеи и да ги осъществите.Пожелавам Ви ,здраве и много красиви мечти."

Снежана карбова, Варна

"Книгата е невероятна, снимките са удивителни! Поздравления за страхотния труд!"

Кирил Киров, София

Здравейте, за мен е истинско удоволствие да държа в ръце тази разкошна книга за българските водопади! Пожелавам Ви много успехи и още такива книги.

Христина Стоянова, София

Здравейте, получих като подарък за рождения си ден Вашата книга Фотопътеводител на българските водопади. Искам да споделя с Вас приятната емоция, която ми донесе този подарък и да Ви поздравя за полезното четиво, което сте създали. С удоволствие ще следваме Вашите подробни и изчерпателни описания, за да опознаем тези невероятни кътчета от страната ни. Специални адмирации за снимковия материал! Благодарим Ви!

В. Арабаджиева, София

Невероятна, изключително ценна книга! Страхотен подарък! Благодаря ви!

д-р Теменуга Братанова, София

Книгата е прекрасна! Аз обичам планините, в т.ч. водопадите - редовно обхождам голяма част от тях. Благодаря!

Валентин Радев, Варна

Пътеводителя вече е при мен. Изключително приятно и полезно четиво. Пътеводителя е перфектен. Сърдечни благодарности на автора.

Цанко Евтимов, Златоград

Здравейте, Господин Николов и благодаря за книгата! Поздравления за прекрасния труд!!! Луксозно издание, красиви фотографии и много полезна информация. Чудесен вариант за подарък на близки и приятели! Благодарение на този пътеводител разбрах, че на разстояние 1-2 часа път около мен има няколко водопада, за които не съм и подозирала, че съществуват. Още веднъж благодаря и Ви желая творческо вдъхновение за следващата книга!!!

Елина Боровичанова, Видин

Здравейте, получих книгата на Иво Николов. Пиша за да изкажа на него и всички, които имат заслуга тя да съществува, огромна благодарност. Пожелах си тя да не остане за мен само хубави илюстрации, а да ми послужи наистина като пътеводител. Е, ако не за всички, :) поне за половината водопади. Бъдете здрави и все така вдъхновени и вдъхновяващи.

Валентина Гатева, Шумен

Здравейте, г-н Николов! Вчера  получих фото пътеводителя на българските водопади. Вълнението е неописуемо да държа в ръцете си такова ценно издание. Благодаря за труда, който сте положили,за прекрасните снимки и най-вече за това,че сте ги споделили с нас, както и информацията за всеки  обект. Вдъхновени от вашия труд,със семейството ми решихме, че ще посетим всеки един от описаните водопади. С благодарност и пожелания за здраве и ползотворна работа,

Митошка Ангелова, гр.Бургас

Здравей Иво, Получих книгата. Поздравления! Рядко се среща толкова добре направен пътеводител, не само на българския пазар, но изобщо. Ако направите издание и на английски ще е супер - има немалко чужденци, които се интересуват от българската природа. Още веднъж благодаря!

Николай, Финладния

Благодаря за точността с която работите - книгата действително се разглежда с удоволствие.
                                                
Румяна Ангелкова, с.Равно поле

Здравейте Иво! Току що получих  книгата  Ви ,която си поръчах само преди ден. Вътре сте положили едно обръщение което започва с : " Благодаря Ви за доверието ". Иво, аз Ви благодаря че Вие ОПРАВДАХТЕ  моето доверие! Поклон ,за това което сте направили. Невероятен резултат  от един дългогодишен труд... Направихте ме истинска щастлива!
Поздравете и  приятелите си  които са ви помагали през всичкото това време.
Благодаря ви още веднъж за радостта която ми доставихте !

Светла Игнатова, Варна

Здравейте, Получих книгата и Ви благодаря за коректността и бързата доставка.Поздравления за прекрасното издание! Изключително полезна книга за любителите на българската природа, информацията е безценна, а фотографиите - наистина впечатляващи. Със сигурност ще бъде мой спътник в скромните ми пътешествия из България и пример при още по-скромните ми фотографски опити да заснема видяното. Поздрави!

Недко Недков, Добрич

Здравейте, Току що получих книгата Ви. Възхитена съм от видяното от пръв поглед, всичко е прекрасно. С интерес ще прочета тази невероятна книга и при първа възможност започвам да обикалям тези прекрасни местенца. Заслужава си да се видят. Желая Ви здраве и продължавайте все така да "запознавате" още много хора с тези български красоти!

Ели Георгиева, Пловдив

Здравейте :) Получих Вашата прекрасна, невероятна, красива, приказна, неотразима, жива, говореща, уникална книга за водопадите.
Много Ви благодаря! Поздравления за положените труд и усилия вложени в толкова красиво творение. Ще очаквам, ако създадете нещо подобно....

Таня Бурова, Варна

Прекрасна книга, прекрасни снимки, прекрасно описание! Прекрасно би било всеки да я има! Изказвам благодарност на автора, бих се радвал на подобно издание за други природни забележителности!Здраве, късмет и творчески успехи!!!

Васил Гинов, Пловдив

Здравейте!Пътеводителят вече е и при мен!Страхотен е !Очаквам с нетърпение пролетта за да започнем своята разходка по красивите кътчета на България!Благодаря Ви!

Ивелина Йорданова, Варна

Здравейте, скоро имах късмета да ми подарят Вашия Фото Пътеводител на Българските водопади и бързам да Ви пиша. Винаги съм обичала книгите, четенето и пътешествията, и предпочитам преди пътуване да намеря пътеводител, който да ми бъде спътник и помощник.
Искам да Ви кажа едно голямо благодаря за усилията и невероятния им резултат. Създали сте поне за мен първия истински полезен, пълен с добри идеи, изчерпателна информация и направен от сърце и с любов към природата ни български пътеводител!
Пожелавам Ви да имате възможността да направите още такива, а също така и да ги издадете и на чужд език, за да покажем красотите ни и по света!

Гергана Кавракова, София

Здравейте! Много благодаря за бързото изпълнение на поръчката ми. Книгата Ви е прекрасна и се надявам да посетя поне някои от тези великолепни кътчета на страната ни. Още веднъж благодаря за чудесния подарък, който си направих за рождения ден.
Искрено Ви желая успехи във всяко начинание!

Антония Гъдуларова, София

Крайно бърза доставка на първо място. Книгата е уникална, както и предполагах. Винаги съм се интересувал от природните феномени, като пещери и водопади, но не съм намирал подобна книга досега никъде, уви. С една дума - Прекрасно!